ZUŠ Přeštice

Pěvecké sbory

MENU
Úvodní strana Hudební obor Výtvarný obor Taneční obor Pěvecké sbory Mažoretky Dechový orchestr Informace

Soutěže a přehlídky

17. 12. 2019

Úspěšná sezóna Hlásku ZUŠ Přeštice

Dětský pěvecký sbor HLÁSEK ZUŠ Přeštice začíná svoji podzimní sezónu nácvikem nových písní na soustředění, které se letos konalo 28. – 30. srpna 2019. Zde nacvičoval nové písně na domluvené akce, které jej čekaly do konce kalendářního roku. První velkou akcí byl 15. výroční koncert, který se konal 20. 10. 2019 v KD v Příchovicích, kde vystoupil přípravný sbor MINIHLÁSEK, hlavní sbor HLÁSEK a sbor bývalých členů Hlásku. Tento koncert navštívilo skoro 500 posluchačů a „příchovický kulturák“ doslova praskal ve švech, když k tomu připočteme ještě přibližně 140 účinkujících.

Dalšími prestižními akcemi byla vystoupení na dětském filmovém festivalu Juniorfest na zámku v Horšovském Týně. 11. 11. jsme vystupovali pro pana Zdeňka Svěráka a 13. 11. pro pana Ondřeje Vetchého, kteří přebrali významné ocenění Zlatá rafička. Obou koncertů se zúčastnily i známé osobnosti z filmové a hudební oblasti: Libuše Švormová, Lucie Benešová, Jaroslav Uhlíř, Miloň Čepelka, Ladislav Smoček, Václav Kopta a další, kteří byli hosty obou hlavních protagonistů. Zpěváci z Hlásku se pánům Svěrákovi i Vetchému natolik líbili, že pro ně po koncertě udělali soukromou autogramiádu, ze které měly děti upřímnou radost. S vedením Juniorfestu jsme již domluveni na dalším účinkování v příštím roce, zatím je ale stále v jednání, kteří hosté se ho zúčastní tentokrát.

11. 12. měl v Přešticích pěvecký recitál známý zpěvák Petr Kolář, který si na svůj koncert Hlásek pozval jako hosta. Sbor sám zazpíval čtyři své písně a poté společně s Petrem, za velké podpory obecenstva, jeho dva známé hity: Jednou nebe zavolá a Ještě, že tě lásko mám.

17. 12. sbor absolvoval zájezd do Českého Krumlova, kde si zazpíval s dětskými sbory zdejší ZUŠky v Městském divadle a 18. 12. zpíval na poslední letošní akci Zpívání s Českým rozhlasem.

Po novém roce bude sbor nacvičovat opět nový repertoár na koncerty, které jej čekají. Přeji všem malým i velkým zpěváčkům z Minihlásku i Hlásku, ať jim to stále pěkně zpívá a s Vámi se budu těšit na viděnou na některém z dalších koncertů.

Bc. Miroslav Vacek, ředitel ZUŠ Přeštice

13. 09. 2019

HLÁSEK ZUŠ Přeštice slaví 15-té narozeniny

Na podzim před patnácti lety měl svoji první zkoušku dětský pěvecký sbor HLÁSEK ZUŠ Přeštice a nácviku písní se tehdy zúčastnilo 21 dětí, které byly v tu dobu členy sboru. Protože byl o sborový zpěv v ZUŠ stále větší zájem, byl v roce 2008 založen i přípravný pěvecký sbor MINIHLÁSEK ZUŠ Přeštice. V letošním školním roce mají oba sbory dohromady okolo 100 členů. Za dobu své existence Hlásek zpíval přibližně na 150 koncertech a vystoupeních v České republice a dvakrát se představil i ve slovinském Kršku. Natočil celkem 4 CD, poslední, vánočně laděné, v loňském roce. Od roku 2006 spolupracuje s příbramskou skupinou Ginevra a na koncertech si zazpíval i s Anetou Langerovou, Jaroslavem Uhlířem, Jaroslavem Samsonem Lenkem, Jankem Ledeckým, Josefem Vágnerem nebo se známou folkovou legendou, skupinou Nezmaři. Letos na podzim se sbor představí na dvou koncertech v Horšovském Týně, v rámci Juniorfestu, kterých se zúčastní i známé osobnosti z řad herců a zpěváků, a kde si převezmou ocenění Zlatá rafička pánové Zdeněk Svěrák a Ondřej Vetchý. V době adventu nás čekají předvánoční koncerty v okolí Přeštic a velký Vánoční koncert v Českém Krumlově, kde vystoupíme společně se sbory zdejší ZUŠky.

Své narozeniny Hlásek oslaví koncertem, který se koná 20. října 2019 v 15.00 hodin v Kulturním domě v Příchovicích, na kterém kromě něho vystoupí i přípravný pěvecký sbor MINIHLÁSEK ZUŠ Přeštice a sbor složený z bývalých členů Hlásku. Všichni jste srdečně zváni!!!

Bc. Miroslav Vacek, ředitel ZUŠ

 
Fotografie z desátého výročního koncertu - společná píseň MINIHLÁSKU, HLÁSKU a GINEVRY:

iZUŠ - informační systém základních uměleckých škol
Otevřít iZUŠ
On-line přihláška
Tel: 379 304 811
E-mail: info@zusprestice.cz
 
Základní umělecká škola Přeštice
Poděbradova 1027
334 01 Přeštice

Najdete nás na Facebooku


Zřizovatelem Základní umělecké školy Přeštice,
okres Plzeň jih, je Město Přeštice


Plzeňská filharmonie
je partnerem ZUŠ Přeštice

© 2005 - 2024 ZUŠ Přeštice, všechna práva vyhrazena

Foxprofi webdesign