ZUŠ Přeštice

Pěvecké sbory

MENU
Úvodní strana Hudební obor Výtvarný obor Taneční obor Pěvecké sbory Mažoretky Dechový orchestr Informace

Soutěže a přehlídky

25. 04. 2008

Hlásek ZUŠ Přeštice ve Slovinsku

Po třech letech od vzniku dětského pěveckého sboru HLÁSEK ZUŠ Přeštice, vycestoval tento soubor poprvé za hranice, a sice do slovinského města Krško. V loňském roce navštívily děti z Dechového orchestru z Hudební školy Krško nás a letos v dubnu odjeli malí zpěváčci na oplátku do Krška.

Půl hodiny po půlnoci 14. dubna jsme vyrazili na cestu. Celkem jelo 34 dětí, 6 dospělých a jako tlumočnice paní Miroslava KUNTZMANNOVÁ. Společně s námi, HLÁSKEM a Dechovým kvintetem ZUŠ, jeli ještě žáci z dětského sboru ZŠ Skalka, 10 chlapců - fotbalistů ze ZŠ a nezbytný pedagogický doprovod.

Do slovinského Krška jsme přijeli v pondělí v poledne. Přivítání proběhlo v Hudební škole v Kršku, kde pro nás byl připraven koncert, na kterém účinkovali nejlepší žáci tamní školy. Po tomto koncertě jsme jeli na oběd do jídelny Základní školy, kde po obědě proběhlo rozdělení dětí do rodin. Děti z HLÁSKU bydleli v rodinách dětí navštěvující Hudební školu v Kršku. Všichni dospělí byli ubytováni v hotelu City, kde bydleli učitelé ze ZUŠ Přeštice již před dvěma lety, při naší první návštěvě Krška.

Druhý den ráno, v úterý 15. dubna, měly děti sraz u Základní školy, absolvovaly její prohlídku a poté následovaly rozdílné programy pro obě skupiny. Dopoledne děti z obou sborů nacvičovaly dvě společné písně na večerní koncert. První z nich byla slovinská lidová a druhá francouzská lidová - kánon bratře Kubo. Po obědě měly obě skupiny opět shodný program - prohlídku Krška a okolí. Od půl čtvrté byla generálka na koncert a od pěti hodin koncert začínal. Jako první vystoupila Skalka ZŠ Přeštice, po ní Dechový kvintet ZUŠ a pak již přišel na řadu HLÁSEK ZUŠ Přeštice. HLÁSEK zazpíval celkem osm písní, po poslední - spirituálu Syiahamba - následoval veliký potlesk, a proto jsme zazpívali ještě jednu píseň - přídavek. Byla to slovinská lidová píseň Kukavica, která udělala všem přítomným v publiku velikou radost, neboť jí HLÁSEK zpíval v originále se slovinským textem. Po koncertě následoval piknik spojený s dětskou diskotékou a okolo půl jedenácté se děti opět rozjely do rodin svých hostitelů.

Poslední den naší návštěvy jsme navštívili zdejší jeskyni Kostanjeviška jama. Poté následoval společný oběd v hotelu, rozloučení a návrat zpět domů, kam jsme dorazili ve čtvrtek zhruba půl hodiny po půlnoci.

Všem dětem z HLÁSKU se ve Slovinsku moc líbilo, pochvalovaly si pohostinnost v rodinách, ochotu a vstřícnost hostitelů. A myslím si, pokud se naskytne další příležitost navštívit se sborem toto město, opět všichni rádi pojedou.

Program HLÁSKU:

  1. V. Plecitý: Zvon
  2. A. V. Michna z Otradovic: Předmluva
  3. Golden Kids: Časy se mění
  4. traditional: Irská píseň o návratu
  5. P. Ulrych: Díky za každé nové ráno
  6. T. Arbeau: Pavana
  7. lidová: Stojí hruška
  8. zulu spirituál: Syiahamba

přídavek: slovinská lidová - Kukavica ( kukačka)

Program dechového kvintetu:

  1. Ode To Joy – L.v.Beethoven
  2. Mack The Knife – Kurt Weill
  3. The Shadow Of Your Smile – Johny Mandel
  4. Do Nothin‘ Till You Hear From Me – Duke Ellington
  5. The Shoop Shoop Song – Pop. Song
  6. It Don’t Mean A Thing – Duke Ellington

Miroslav Vacek
sbormistr Hlásku

24. 03. 2008

Krajské kolo soutěže dětských pěveckých sborů

Dětský pěvecký sbor HLÁSEK ZUŠ Přeštice obsadil v KRAJSKÉM KOLE soutěže dětských pěveckých sborů ZLATÉ PÁSMO.

Přiložené soubory:

05. 11. 2007

HLÁSEK ZUŠ Přeštice s GINEVROU vánočně

Dětský pěvecký sbor HLÁSEK ZUŠ Přeštice bude mít letos v prosinci opravdu napilno. V tomto svátečním čase má svoje první vystoupení již 2. 12. před Vícovským kostelíkem. Hned 6. 12. vystupuje v kostele v Řenčích a poté následuje Zpívání u stromečku na přeštickém náměstí, které se uskuteční 12. 12. Další čtyři koncerty jsou již společné s příbramskou skupinou Ginevra (www.ginevra.cz). Tato folková skupina, se kterou Hlásek ZUŠ Přeštice poprvé vystupoval v květnu 2005 na Benefičním koncertě pro Dětskou léčebnu Bukovany v příbramském divadle a která byla hostem Hlásku na jeho 2. výročním koncertě v přeštickém Kulturním zařízení loni v říjnu, vystupovala s Hláskem od té doby ještě mnohokrát. Někteří z Vás si možná pamatují na naše společné vystoupení v rámci Jarních slavností letos v květnu na náměstí v Přešticích. No a protože se blíží Vánoce a Vašek Plecitý – kapelník, skladatel, zpěvák a hráč Ginevry právě pracuje na posledních úpravách CD s vánočními koledami a písněmi, které letos skupina Ginevra natočila, domluvili jsme se, že uspořádáme v prosinci společné Vánoční koncerty. Na tři z nich pojede Hlásek ZUŠ Přeštice do Příbrami, kde společně s Ginevrou vystoupí v příbramském divadle (16., 20. a 21. prosince). No a aby o nic nepřišli ani přeštičtí, 18. 12. 2007 od 17.00 hodin můžete navštívit Vánoční koncert Hlásku a Ginevry v přeštickém Kulturním zařízení. Předprodej vstupenek na tento koncert bude od 3. 12. v CK pana Úlovce a všichni jste srdečně zváni. A ještě něco na závěr. Pokud vše dobře dopadne, bude v příštím kalendářním roce Hlásek ZUŠ Přeštice natáčet již svoje druhé CD – tentokráte právě s vánočními koledami a písněmi.

Miroslav Vacek
ředitel ZUŠ Přeštice

04. 10. 2007

Hlásek ZUŠ Přeštice s Jaroslavem Uhlířem

Letos v říjnu oslaví dětský pěvecký sbor HLÁSEK ZUŠ PŘEŠTICE 3. výročí od svého vzniku. Když jsme před třemi lety začínali, bylo ve sboru pouhých 20 zpěváčků, kteří zpívali jednohlasé písně a vystupovali jednou za dva až tři měsíce.

V současné době nás už je 45, ve svých písních používáme kromě doprovodu na klávesy i zobcové flétny, housle a percusse, zpíváme už čtyřhlasé písně a vystoupení máme dvě až čtyři do měsíce (v prosinci dokonce sedm). Za dobu svého trvání jsme absolvovali spoustu koncertů a vystoupení, zpívali jsme i na několika Benefičních koncertech, navázali jsme báječné přátelství s příbramskou skupinou Ginevra, se kterou často vystupujeme a natočili jsme svoje první CD. A právě skupina Ginevra byla naším hostem na našem loňském výročním koncertě. Na letošním výročním koncertě, který je 23. října v Kulturním zařízení v Přešticích a začíná v 17.00 vystoupí jako host známý skladatel a zpěvák Jaroslav Uhlíř.

Začátek koncertu bude patřit Hlásku, který zazpívá čtyři nové písně, které nacvičil na letošním soustředění, poté vystoupí náš host se svým programem a závěr bude patřit našemu hostu i Hlásku dohromady. V jejich podání zazní známé písně, které jsou právě z dílny Jaroslava Uhlíře. Zveme srdečně všechny příznivce Hlásku i pana Uhlíře a nejen je na náš 3. výroční koncert. Budeme se na Vás těšit.

Miroslav Vacek
sbormistr

iZUŠ - informační systém základních uměleckých škol
Otevřít iZUŠ
On-line přihláška
Tel: 379 304 811
E-mail: info@zusprestice.cz
 
Základní umělecká škola Přeštice
Poděbradova 1027
334 01 Přeštice

Najdete nás na Facebooku


Zřizovatelem Základní umělecké školy Přeštice,
okres Plzeň jih, je Město Přeštice


Plzeňská filharmonie
je partnerem ZUŠ Přeštice

© 2005 - 2024 ZUŠ Přeštice, všechna práva vyhrazena

Foxprofi webdesign